Biciklistički klub Džada iz Podgorice,osnovan je 27.januara 2015 godine. Osnovala ga je grupa biciklista – entuzijasta,zaljubljenika u biciklistički sport. Ambicije osnivača ogledale su se, prije svega, u organizaciji rekreativnih i panoramskih vožnja,koje su vremenom prerasle u svakodnevne biciklističke ture po Crnoj Gori  sa respektabilnom ukupnom kilometražom. S vremenom, klub se organizovao na višem nivou. Porastao je broj članova  pa smo dobili  kategorije  biciklista sa zapaženim takmičarskim rezultatima i renomeom u Crnoj Gori i okruženju.

Džada logo kluba
Logo kluba

Sa novim Zakonom o sportu koji je svojom suštinom otvorio nove puteve razvoja sporta. Klubovi u zemlji su morali proći proceduru preregistracije, tako je Biciklistički klub Džada preregistrovan u sportski klub u januaru mjesecu 2019 godine.

Danas klub broji oko pedest aktivnih članova,rekreativaca,takmičara u kategorijama U23 i elite i masters. Takmičarska seniorska ekipa broji deset  biciklista,pet sa UCI licencama, koji učestvuju redovno na svim takmičenjima u organizaciji Biciklističkog saveza Crne Gore, UCI,EUC i BCU. Prvak države u kategoriji drum senior, Danilo Vukčević, i prvak države u kategoriji drum i MTB za mladje seniore ( U23 ) Miloš Vračar, članovi su Biciklističkog kluba Džada. Njih je, u svojoj kategoriji, Biciklistički savez Crne Gore proglasio za najbolje bicikliste u 2019 godini. Na listi nagradjenih nalaze se kao standardni reprezentativci, Radosav Rajko Bezmarević, Slobodan Bobo Milonjić i Aleksandar Radunović.

Džada - članovi biciklističkog kluba