Održana radionica posvećena biciklizmu u “OŠ Ratko Žarić” u Nikšiću

Kroz projekat “Biciklizam olimpijski sport, rekreacija i turistički proizvod”  koji realizuje BK Perun a pod pokroviteljstvom našeg Saveza, održana je radionica u ,,OŠ Ratko Žarić” u Nikšiću.

Na ovaj način obilježen je 3. jun Svjetski dan bicikla. Generalna skupština UN 2018. godine proglasila je 3. jun za Svjetski dan bicikla. U tekstu rezolucije naglašava se “jedinstvenost, dugovječnost i svestranost bicikla, koji je u upotrebi već dva vijeka  i koji je jednostavno, dostupno, pouzdano, čisto, ekološki prihvatljivo prevozno sredstvo”.

Predavanje su održali licencirani treneri Ana Petrović Njegoš i Branko Cerović, a djeca su se upoznala sa dosta stvari kad je u pitanju  biciklizam. Imali su priliku da čuju o modelima odnosno vrstama bicikala, djelovima bicikla, kakve su to gume, točkovi za biciklo, šta su i kako izgledaju mjenjači, zupčanici, kako izgleda biciklistička oprema, odnosno dresovi.  Djeci je predstavljen takmičarski model MTB bicikla. 

Takođe, treneri su informisali djecu o pravilima, odnosno predstavljeno im je šta je to što takmičar biciklista mora poštovati tokom trajanja takmičenja. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *