UCI OBJAVIO PRIJEDLOG REVIDIRANOG KALENDARA TRKA U 2020. GODINI

Međunarodna biciklistička unija (UCI) produžila je suspenziju svih takmičenja u međunarodnom UCI drumskom kalendaru za mjesec dana, do 1. jula 2020. godine

Međunarodna biciklistička unija (UCI) objavila je prijedlog revidiranog UCI kalendara za drumske trke u 2020. godini, što je posljedica odgađanja mnogobrojnih biciklističkih trka u prvoj polovini ove godine, zbog pandemije koronavirusa.

Na video Konferenciji UCI-ja, u čijem radu su učestvovali i predstavnici najvećih profesionalnih timova, vozača i organizatora biciklističkih manifestacija, odlučeno je da se suspenzija svih takmičenja u međunarodnom UCI drumskom kalendaru produži za mjesec dana, do 1. jula 2020. godine, dok je suspenzija za World Tour trke produžena do 1. avgusta 2020. godine.

Saopšteno je da je Tour de France odložen i da će se održati u novom terminu, od 29. avgusta do 20. septembra 2020. godine. Takođe, organizacija Giro d’Italia planirana je nakon UCI Svjetskog drumskog prvenstva, koje će se održati od 20. do 27. septembra 2020. godine, u Švajcarskoj (Aigle-Martigny), nakon čega će slijediti održavanje Vuelta a Espana. Jednodnevni klasici, kao što su, Milano – San Remo (Italija), Tour des Flandres (Belgija), Pariz – Roubaix (Francuska), Liège – Bastogne – Liège (Belgija) i Il Lombardia (Italija), planirano je da se održe i ove godine, u terminima koji će naknadno biti definisani.

Nova verzija kompletnog UCI kalendara za drumske trke u 2020. godini, biće objavljena najkasnije 15. maja 2020. godine, u zavisnosti od zdravstvene situacije sa pandemijom koronavirusa. Takođe, do 15. maja 2020. godine trebao bi biti objavljen i revidirani UCI kalendar ženskih World Tour trka. 

UCI je saopštio da je planirano održavanje državnih prvenstava na drumu 2020. godinu za vikend 22. i 23. avgusta 2020. godine, tako da će i Biciklistički savez Crne Gore obaviti konsultacije sa klubovima, potencijalnim organizatorima navedenog takmičenja, da se Prvenstvo Crne Gore na drumu za 2020. godinu, održi u navedenom terminu. Prvobitno je bilo planirano organizovanje Prvenstva Crne Gore na drumu za 2020. godinu 27. i 28. juna, u organizaciji Biciklističkog kluba “Džada” iz Podgorice.

Što se tiče MTB revidiranog UCI kalendara trka, ovom prilikom UCI nije saopštio bilo kakve informacije, tako da će se na preporuke, koje se odnose na planiranje nacionalnih prvenstava, morati još pričekati, uvažavajući aktuelnu situaciju sa pandemijom koronavirusa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *