NADA U ODRŽAVANJE TRKE „TOUR OF MONTENEGRO 2020“ U ZAKAZANOM TERMINU

Bez obzira na pandemiju koronavirusa, sa očekivanjem i nadom u njeno brzo okončanje, u Biciklističkom savezu Crne Gore ostaju posvećeni organizaciji Trke „Tour of Montenegro 2020“ u zakazanom terminu od 2. do 4. oktobra 2020. godine

Do planiranog održavanja Međunarodne biciklističke drumske etapne trke “Tour of Montenegro 2020”, u okviru koje će se voziti i Balkansko biciklističko drumsko prvenstvo za 2020. godinu, ostalo je još šest mjeseci. Bez obzira na trenutnu nepovoljnu situaciju sa pandemijom koronavirusa, organizator Biciklistički savez Crne Gore, ostaje posvećen organizaciji Trke u predviđenom terminu. Organizatori se nadaju da će do planiranog termina pandemija koronavirusa biti u potpunosti okončana i da ćemo se vratiti redovnim aktivnostima.

Za Trku “Tour of Montenegro 2020” prijavilo se 16 timova iz 14 država, uz očekivani nastup desetak Balkanskih nacionalnih selekcija, planiran je nastup oko 150 biciklista. Do sada nijedan tim nije otkazao nastup, tako da organizatori nastavljaju redovne pripreme za Trku i nadaju se da će svi najavljeni timovi i nacionalne selekcije nastupiti na Trci “Tour of Montenegro 2020”.

Takođe, nakon konsultacija sa Evropskom biciklističkom unijom (UEC), organizatori očekuju da Trka “Tour of Montenegro 2020” bude uvrštena u Međunarodni UCI kalendar (klasa 2.2) za 2020. godinu.

Planirano je da se Trka “Tour of Montenegro 2020” sastojati od 3 etape. Prva, kao i treća etapa, bila bi u dužini 110-120km, sa ravničarsko-brdskim dijelovima, dok je planirano da druga etapa bude pojedinačni hronometar dužine 20-25km, u potpunosti ravničarski. Pojedinačni hronometar računao bi se Balkansko prvenstvo u hronometarskoj vožnji, dok bi posljedni dan Trke bio Balkansko prvenstvo u drumskoj vožnji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *